Sanser: 20 vuotta antamisen iloa

Kati ja Sami Nieminen perustivat Tampereen Sanser Oy:n vuonna 1997. Samilla oli vahva osaaminen mainos- ja liikelahja-alalta, joten oli luontevaa perustaa oma yritys varsinkin kun tietynlaista hulluutta löytyy heittäytyä täysillä mukaan tähän hektiseen mutta loputtoman mielenkiintoiseen bisnekseen.

Vuonna 2006 tapahtui kymmenen vuoden hyppy Poriin, kun T. M. Palojoki osti yrityksen osaksi Palojoki-yhtiötä. Sillä retkellä opittiin paljon ja vuonna 2016 Suomen Sanser Oy osti Tampereen Sanser Oy:n liiketoiminnan ja pääkonttori palautui Tampereelle Myllypuroon. Suomen Sanser Oy:n toimitusjohtajana toimii Kati Nieminen ja myyntijohtajana Sami Nieminen, joten juurilla ollaan taas. Myyntikonttorit toimivat Tampereen lisäksi Porissa, Helsingissä ja Turussa, myyjiä on yhteensä 11 ja henkilökuntaa kaikenkaikkiaan 21.

Tampereen myyntikonttorin kanssa saman katon alla toimii myös varasto ja paino, josta saadaan kaikkiin tuotteisiin paino- ja merkkauspalvelut nopeasti ja kätevästi. Eli kaikki tilauksen alusta loppuun asti hoituu muutamien metrien matkalla. Noin 2000 neliön varastossa on myös tuotteita valmiina, joten toimitukset saadaan toteutumaan hyvinkin nopealla ja joustavalla aikataululla. 20 vuoden aikana on alan tuntemus tullut erinomaiseksi, jolloin toimittajista on seuloutunut vain ne kaikkein luotettavimmat yritykset. Myös kaksi isoa alan maahantuojaa luottavat Sanserin toimintaan ja varastoivat tärkeimpiä tuotteitaan tiloissamme. Sanserista saa siis ideat, tuotteet merkattuina, varastoinnin, kuljetuksen ja tarvittaessa myös verkkokaupparatkaisut.

Sanserin yritysprofiilituotteissa panostetaan asiakasyrityksen omannäköisiin tuotteisiin. Tuotteiden suunnittelussa pureudutaan ennen kaikkea yrityksen tai asiakkaan omaleimaisuuteen päivän trendejä unohtamatta. Panostetaan yhä enemmän tuotesuunnitteluun ja omana tuotantona toteutettaviin, räätälöityihin mallistokokonaisuuksiin. Myös urheiluseura- ja -joukkuepuolella räätälöidyt asut ja oheistuotteet ovat tätä päivää. Sanser onkin hoitanut vaatemallistot ja fanituotteet mm. Suomen Voimisteluliitolle ja useille jääkiekon liigajoukkueille.

Yrityksen toimintaprosessi on kokonaisuudessaan hyvin energiatehokas. Tuotteet pyritään tilaamaan mahdollisimman läheltä ja tuote käsitellään ilman kuljetustarvetta. Merkkaus tapahtuu samassa kiinteistössä ja painossa on käytössä ympäristöystävälliset tunnetut väriaineet. Käytetään mahdollisimman paljon kotimaisten toimittajien tuotteita tai ne valmistetaan itse omassa ompelimossa.

Tuotteita valitessa, huomiota kiinnitetään materiaalien kierrätyskelpoisuuteen. Pakkausmateriaalit käytetään uudelleen, kun se on mahdollista toimituksen laadun kärsimättä. Suomalainen Rinki-merkki kertoo, että yritys kantaa tuottajavastuunsa pakkauksistaan. Tästä linkistä pääset tutustumaan vastuullisuusraporttiin, joka julkaistiin kesällä 2017.

Ja antamisen ilostahan tässä kaikessa on kysymys. Oli liikelahja tarkoitettu sitten asiakkaalle tai henkilökunnalle, sen perimmäinen tarkoitus on tuottaa iloa, minkä kautta yritys jää positiivisesti mieleen.

Sanserin ideoimille ja toteuttamille Suomen voimisteluliiton tuotteille saatiin huipputason mallit eli maajoukkuevoimistelijat Emil Soravuo ja Maija Leinonen.